U trendu

Julija Skripalj ima samo jednu želju

Ruska državljanka Julija Skripalj, koja je bila žrtva trovanja u Solsberiju a sada se leči u bolnici u istom gradu, „želi samo da se vrati u Moskvu“, rekla je u intervjuu za „Sandej telegraf“ njena sestra od strica Viktorija Skripalj, kojoj je Britanija odbila da izda vizu da poseti sestru.

„Ona (Julija) ovde ima psa, život, posao i voljenog čoveka“, rekla je Viktorija.

Bez obzira na to što je Viktoriji odbijena viza jer navodno nije u skladu sa „migracionim pravilima“, ona je izjavila da su se britanske vlasti plašile da je ona „ruski špijun“.

Prema njenim rečima, u pismu koje je dobila od Ambasade Velike Britanije navodi se da je odbijanje da joj se izda viza bilo uslovljeno time da Julija možda ne želi da je vidi. Međutim, ona je takve tvrdnje negirala, dodavši da njenoj sestri od strica ne dozvoljavaju da slobodno iznosi svoje mišljenje. Kao primer toga je navela poslednju rečenicu svog telefonskog razgovora sa Julijom u kom je Julija zaplakala i oduzet joj je telefon.

„Mislite da ona plače jer ne želi da me vidi?“, zapitala je Viktorija.

Ona je negirala i sve izmišljotine da iza njenog plana da otputuje u Veliku Britaniju stoji Kremlj, naglasivši da ne radi za ruske obaveštajne službe.

„Ako Britanci kažu da ja radim za specijalne službe, neka to i dokažu. Neka navedu makar jedan dokaz“, rekla je ona.

Viktorija Skripalj, koja smatra da su se njen stric i sestra od strica najverovatnije otrovali hranom, rekla je da je spremna da dâ izjavu Skotland jardu, ako policija bude zainteresovana. Ona je dodala i da u ovoj situaciji nijedna strana ne može da osigura bezbednost Juliji Skripalj i da ona može biti van opasnosti „samo na Mesecu“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.