U trendu

Junker i Tusk čestitali Makronu

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk uputili su danas čestitke Emanuelu Makronu na pobedi na francuskim predsedničkim izborima.

„Srećan sam da su Francuzi izabrali evropsku budućnost. Zajedno za jaču i pravedniju Evropu“, napisao je Junker u Tviter poruci uz koju je priloženo i pismo novoizabranom francuskom predsedniku.

Junker je u pismu upućenom Makronu napisao da mu čestita u svoje ime, i u ime evropskih komesara.

„Radujem se da su ideje koje ste branili ideje jedne snažne i napredne Evrope koja štiti sve svoje gradjane, ideje koje će Francuska zastupati pod vašim predsedništvom u raspravi o budućnosti Evrope“, napisao je Junker.

On je podsetio da Evropska komisija dve i po godine radi na izgradnji bolje Evrope, koja štiti i brani svoje sugradjane i daje im sredstva za delovanje. Junker je rekao je uveren da će saradnja sa Makronom biti plodonosna i da će omogućiti da idu napred ka zajedničkim ciljevima.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk čestitao je Makronu i Francuzima koji su, kako je rekao „izabrali slboodu, jednakost i bratstvo a ne tiraniju lažnih vesti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.