U trendu

Kad me oslobodite, poslaću vam litar rakije frontovače

Optuženi general Ratko Mladić obećao je danas, tokom zasedanja Haškog tribunala, da će predsedavajućem sudiji Alfonsu Oriju (Alphons Orie) poslati litar rakije „frontovače“, nakon što ga sudija Ori „oslobodi“.

„Kad me budete oslobodili, poslaću vam litru frontovače“, rekao je sudiji general Mladić, obraćajući mu se sa „druže Ori“.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske, Mladić (73) optužen je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u šest opština imao razmere genocida, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje kao talaca pripadnika Unprofora, 1992-95.

General Mladić se sudiji obratio na kraju iskaza svedoka odbrane Žarka Stojkovića, kome je bio kum na venčanju u Beogradu, 16. jula 1995, u vreme kada je, po optužnici, VRS streljala hiljade Muslimana iz Srebrenice.

Stojković i njegova supruga Biljana juče su Mladiću dali alibi za taj dan, potvrđujući da je bio na njihovom crkvenom venčanju i svadbenom veselju u Beogradu.

Tužilac Piter Mekloski (Peter McCloskey) danas je svedoka Stojkovića detaljno ispitivao, između ostalog, i o tome šta se na svadbi u beogradskom restoranu „Dva ribara“ pilo – vino i šljivovica – i šta je pio general Mladić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.