U trendu

Kad stric Donalda Trampa čita Teslina dokumenta

U ponedeljak su agencije i internet portali pod donekle senzacionalnim, istina upitnim naslovom „Tramp možda zna sve Tesline tajne?“, ponovo zavrteli priču o posrednoj vezi Nikole Tesle i novoizabranog predsednika Donalda Trampa, zato što je njegov stric Džon Tramp „bio na čelu specijalne komisije FBI”, koja je „istraživala zaplenjena dokumenta“ posle Tesline smrti 7. januara 1943.

Pozivajući se na američki „Njujorker“, Tanjug je emitovao vest da je novi predsednik SAD „često pominjao svog slavnog strica”, prenevši i njegove reči: „Stric mi je često pričao o nuklearnom ratu pre nego je i postao nuklearan.”

Pošto je „Donaldov stric prvi pročitao Tesline beleške, postavlja se pitanje koliko je tih informacija preneo Donaldu” i koliko bi ih on „uopšte razumeo“ navedeno je u ovoj vesti. Za „Njujorker“ to nije bila dilema pošto se list pozabavio pitanjem Trampovog odnosa prema nuklearnom naoružanju i opasnostima od nuklearnog rata i to u tekstu objavljenom 8. aprila ove godine. U tom prilogu je, istina ukratko, pomenuta i uloga Dž. Trampa u tumačenju Teslinih papira, posle čije smrti je vladala zebnja da se neprijatelj može dokopati „zraka smrti” o kojima je mnogo pisano od druge polovine tridesetih godina.

U ponedeljak je iz nekog razloga aprilski prilog iz „Njujorkera“ agencijski osvežen, pa nije zgoreg podsetiti se na Džona Trampa, o kome je njegov bratanac Donald sa ponosom govorio na Si-En-Enu u avgustu 2015. kao o „geniju s kojim ima krvne i genetske veze, čemu duguje sopstvenu pamet i  kreativnost”.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar