U trendu

Kakav preokret: pre dva sata pretio raketama, a sada Rusiji nudi pomoć

Manje od jednog sata nakon što upozorio Moskvu na raketne napade u Siriji, američki predsednik Donald Tramp ponudio je da pomogne u jačanju ruske ekonomije i pozvao na prekid „trke u naoružanju“.

Rojters ocenjuje da je očigledno reč o diplomatskom preokretu.

Tramp je, istovremeno, napisao na svom nalogu na Tviteru da je odnos SAD s Rusijom gori nego ikad, i kada se ima u vidu period Hladnog rata.

„Nema razloga za to. Potrebni smo Rusiji kako bi joj pomogli s njenom ekonomijom, nešto takvo bi bilo veoma lako uraditi, a treba nam da sve države zajedno rade. Zaustaviti trku u naoružanju?“, naveo je Tramp.

Tramp je prethodno, reagujući na izjavu ruskih zvaničnika koji su upozorili SAD povodom informacija o mgućem vojnom napadu u Siriji, poručio Rusiji da se spremi, jer „leteće rakete“.

„Rusija je obećala da će oboriti svaku i sve rakete ispaljene na Siriju. Spremi se Rusijo jer će rakete leteti, lepe i nove i pametne. Ne bi trebali da budete partneri životinji koja ubija gasom, a koja ubija svoj narod i uživa u tome“, naveo je Tramp.

Rusija je upozorila SAD da će Moskva napad na Siriju smatrati ratnim zločinom, navodeći da bi on mogao da izazove direktan vojni sukob.

U svojoj objavi Tramp nije naveo da li misli na napad vojske SAD, ali je pretio vojnom akcijom kao odgovor na napad hemijskim oružjem u Siriji.

(Tanjug)

6 komentara
 1. Jakov

  Amerika i zapad vec stotinu godina unazat pomaze i gradi rusku ekonomiju, industriju, privredu. Ovio sto sada tramp nudi nije nikakva novina.u rusko americkim odnosima. Malo vise citajte istoriju.

 2. Tamo neko

  Ici u ring zato sto moras a ne zato sto zelis znaci da ces dobiti po zubima

 3. kojeimedadam

  Toliko mu je… DUBOKO UŠLA – DUBOKA DRŽAVA … da je jadničak – PBRLJAVIO 🙁

 4. Anonimni

  Lajavi krelac, Tramp laje (tvituje) u prazno, na sličan način je pretio i Kini, Severnoj Koreji, Iranu i ništa od svega toga. Pretnja je više namenjena da prevari evropske i liberalne demokrate u Americi nego što je zaista ozbiljan. Pravi protivnik Rusiji nije Tramp nego EU.

 5. milovan

  Budala.Ja sam mislio da nije. Ali sada vidim da je i to ne obicna,nego na kvadrat.

  1. Pera Ciciban

   Mislim da on nije budala i da on lično nije za ratnu opciju, nego da ga u rat pre gura „establishment“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike