U trendu

Kako je Adnan Kurtagić spasai dvojicu svetskih kaskadera

SARAJEVO – Fotografije spašavanja kaskadera prilikom snimanja filma „Wild River 2“ na Štrbačkom buku na Uni preplavile su društvene mreže.

Autor je Vahid Ponjević koji se već 15 godina profesionalno bavi fotografijom u studiju VP Photo Cazin, a na svom profilu prvi ih je objavio Goran Gogo Piralić i uz njih je napisao:

„Ovaj lik u vodi je grom Adnan Rapid Kurtagić koji na ovim slikama spašava svetske kaskadere koji iza sebe imaju toliko iskustva u tim ekstremnim situacijama i scenama, ali ovde je obrnuto, gde ih Rapko lakoćom drži kao bebe u ruci i pliva s njima prema obali. Mi stvarno ne znamo kakve veličine imamo u svom gradu, a jedan od njih je moj brat Rapid“.

Adnan Kurtagić je za sarajevski portla Faktor ispričao kako se sve desilo.

„Zajedno sa još nekoliko prijatelja radio sam kao obezbeđenje na snimanju holivudskog filma ‘Wild River 2’. Dan je bio sasvim normalan i snimanje je išlo po planu. Nije bilo nikakvih poteškoća. U jednom trenutku vidio sam da je slap zadržao kaskadere i morao sam reagovati da ne bi došlo do najgoreg. Nisam ništa razmišljao, skočio sam u vodu i obojicu kaskadera izvukao na obalu“, ispričao je Kurtagić.

Adnan (33), kojeg prijatelji zovu Rapid, 1999. godine počeo je da trenira kajak na divljim vodama.

„Nakon kajaka počeo sam da radim kao skiper i već 18 godina sam skiper u Una RC Kiro Raftingu. To mi nije primarno zanimanje, jer sam upravnik proizvodnje u drvnoj industriji Sani Global iz Bihaća. Una je prelepa, ali i veoma opasna reka. Kada su tu pravi skiperi i profesionalci, niko se ne mora bojati“, kaže Kurtagić koji poziva sve ljubitelje prirode i reka da dođu na Unsku regatu koja se održava krajem meseca, prenela je sarajevska N1 tv..

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar