U trendu

Kako se Banjaluka spremala za dolazak Lavrova…

BANJALUKA – Pre nego što je stigla vest da je Sergej Lavrov u izolaciji zbog kontakta sa osobom obolelom od korone i da otkazuje sve aktivnosti i posete, uključujući Beograd i glavni grad Srpske, Banjaluka je preduzela i pripremila niz pojačanih bezbednosnih mera.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ministar je izdao naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo sutra od 11.00 do 18.00 časova.

U istom vremenskom intervalu na području ove dve opštine bio je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase.

Građani su pozvani da sutra svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Preporuka građanima je bila i da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake.

Građanima koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu savetovano je da izbegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Predstavnici medijskih kuća, drugih subjekata, kao i građani upozoreni su bili i da je zabranjena upotreba dronova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.