U trendu

Kameron: Biću tvrd u pregovorima s EU

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da nije „sentimentalno vezan“ za Evropsku uniju i da će redefinisati odnose sa Unijom imajući u vidu ekonomski interes Velike Britanije.

U govoru danas na kraju kongresa Konzervativne stranke Kameron je rekao da je zainteresovan samo za dve stvari, „britanski prosperitet i britanski uticaj“. 

Kameronova stranka je na izborima u maju, neočekivano i suprotno predviđanjima anketa, osvojila većinu u donjem domu britanskog parlamenta, čime je on postao prvi šef vlade sastavljene isključivo od konzervativaca u skoro dve decenije.

Kameron je potvrdi da planira da se povuče posle narednih izbora, koji treba redovno da se održe 2020. godine, i rekao da želi da njegovo vreme na vlasti bude viđeno kao „decenija preokreta“, kada je Velika Britanija ne samo sredila svoju privredu već rešila i uvrežene socijalne probleme.

Kameron je rekao da će dati „veću nadu, veće šanse i veću bezbednost“ Britaniji pre odlaska s vlasti pred sledeće izbore 2020. godine.

Na kongresu konzervativaca nekoliko političara se istaklo kao mogući naslednici uključujući ministra finansija Džordž Ozborn, ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej i gradonačelnik Londona Boris Džonson.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.