Kameron i Merkel sazvali krizne sastanke posle napada u Parizu

Britanski premijer Dejvid Kameron predsedavaće danas kriznom sastanku posle serije napada u Parizu u kojima je ubijeno više od 120 ljudi, objavio je on danas na svom tviter nalogu.
“Predsedavaću jutros sastanku odbora KOBRA (krizni tim) posle užasnih i gnusnih terorističkih napada u Pariz”, napisao je Kameron.

Nemačka kancelarka Angela Merkel objavila je da za danas saziva krizni ministarski sastanak posle napada sinoć u Parizu i obećala je da će “sve uraditi” da pomogne Francuskoj “u borbi protiv tih terorista”.

“Sastaću se tokom dana sa odgovarajućim ministrima da razgovaram o razvoju situacije u Francuskoj i svim pitanjima vezanim za to”, rekla je Merkel.

U Parizu se francuski predsednik Fransoa Oland jutros sastao sa glavnim vladinim i bezbednosnim zvaničnicima povodom terorističkih napada u stadionu, koncertnoj dvorani i kafićima.

Oland je sinoć proglasio vanredno stanje, prvi put u deset godina i naložio da se rasporede dodatnih 1.500 vojnika.

Zbog sinoćnjih napada raste zabrinutost oko velikih medjunarodnih dogadjaja koji treba da se održe ovog meseca u Parizu, odnosno proslava 70-ogodišnjice Uneska u ponedeljak i svetski skup o klimi za dve nedelje.

(Beta)

Ostavite komentar