U trendu

Kameron: Sprečeno sedam terorističkih napada u Velikoj Britaniji

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da je tokom poslednjih šest meseci u Velikoj Britaniji sprečeno sedam terorističkih napada.

Kameron je rekao za Bi-Bi-Si (BBC) da su napadi na civile „jedna od stvari“ na koje je Velika Britanija upozoravala.

Britanski premijer je takođe upozorio da čak i ako sukobi u Siriji budu zaustavljeni, opasnost od ekstremizma će ostati širom sveta, uključujući u Africi, preneo je Gardijan.

Kameron je ranije izjavio da javnost u Velikoj Britaniji mora da pokaže odlučnost i da nastavi sa svojim životom posle terorističkih napada u Parizu.

Njegova izjava dolazi posle saopštenja britanske vlade da će obezbediti dodatna sredstva za bezbednosne službe u toj zemlji, kao pomoć u borbi protiv ekstremista Islamske države.

Kameron je rekao da se nada da postoji mogućnost da bude postignut sporazum sa Rusijom o budućnosti Sirije.

Kako je preneo Gardijan, premijer Velike Britanije kazao je da je Zapad spreman na kompromis sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da bi se zaustavio građanski rat u Siriji.

Ruski predsednik Vladimir Putin apelovao je ranije danas na britanskog premijera Dejvida Kamerona da krenu u zajedničku borbu protiv terorizma i da se ojačaju veze Moskve i Londona.

On je kazao da odnosi Rusije i Velike Britanije „ne prolaze kroz najbolji period u ovom trenutku“, ali da su dve zemlje u prošlosti uspevale da saradjuju na raznim planovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.