najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kameron u Rumuniji i Poljskoj iznosi predloge za reformu EU

Britanski premijer Dejvid Kameron danas je u Rumuniji izneo svoje predloge za reformu Evropske unije, medju kojima je i predlog za smanjenje beneficija istočnim Evropljanima koji žive u Velikoj Britaniji.

Posle razgovora u Bukureštu, Kameron su uputio u Varšavu gde će se sastati s poljskim liderima. Kameron traži da se u okviru pregovora o reformi EU za ostanak Velike Britanije smanje socijalna davanja. Taj predlog se odnosi na stotine hiljada Poljaka i 175.000 Rumuna koji žive u Velikoj Britaniji.

“Želim da Velika Britanija ostane u reformisanoj EU. Zato tražim važne reforme kako bi se rešile brige britanskog naroda. Shvatam da su neke oblasti teže od drugih, posebno reforme koje sam predložio u socijalnoj zaštiti”, rekao je Kameron.

Kameron se u Bukureštu sastao s premijerom i predsednikom, a posetio je noćni klub u kojem je krajem oktobra poginulo 60 ljudi i zapalio sveću i položio venac.

Uoči Kameronovog dolaska u Poljsku, ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovksi je rekao da je predlog za smanjenje beneficija za strane radnike “sporna tačka”, dok je premijerka Beata Šidlo rekla novinarima da veruje da predložena smanjenje “nisu prihvatljiva”, ali da je otvorena za razgovore o raznim mogućnostima.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike