U trendu

Kamion kraj Bele kuće: Albanci ustaju protiv Mila usred Vašingtona (foto)

Grupa Albanaca poreklom iz Crne Gore koja živi u Detroitu organizovala je u Vašingtonu kampanju protiv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Gepostet von Agron Martini am Montag, 11. Februar 2019

Kamion sa natpisom „Upoznajte crnogorskog predsednika — čoveka 2015. godine organizovanog kriminala“ bio je parkiran u blizini Bele kuće, Kongresa, Stejt departmenta, crnogorske i ambasade EU u Vašingtonu, navode podgoričke „Vijesti“, pozivajući se na portal „Malesija“.

Kako je preneo portal, na kamionu je stajala i poruka „Zaustavite diskriminaciju Albanaca u Crnoj Gori“.

Jedan od organizatora protesta Simon Siništaj rekao je da je time hteo da ukaže na činjenicu da zapadne države tolerišu Đukanovićevu politiku „iako su svesne da Crna Gora nije demokratska država“.

„Zvanična Crna Gora nastavlja nezapamćenu propagandu predstavljajući svoju državu kao demokratsku u očima zapadnih zemalja. Naš cilj je da još jednom pošaljemo jasnu poruku u centru svetske demokratije i da ih upozorimo ko vodi Crnu Goru već 30 godina“, dodao je Siništaj.

On je podsetio da je Međunarodna mreža za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korpuciji (OCCRP) proglasila Đukanovića za ličnost koja je najviše doprinela promovisanju kriminala, korupcije i negrađanskog društva u 2015. godini.

Đukanović je tada osvojio prvo mesto na glasanju u kom je učestvovalo više od 50 novinara OCCRP.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. AA ( americki alah)

    nisu siprci kriv, no miloklis. Prodao se, sad je vreme za svodjenje racuna

  2. Anonimni

    Za svake izbore plaćao im je avione da dolaze i glasaju za njega.

  3. Anonimni

    Nahrani pasče da te ujede.priznali šiptarijadama Kosovo, sad ga ruše…Ni Turci ne vole arnaute i šiptare, i kerove bolje tretiraju od njih, jer kažu da su najveći iztrodi…Utripovali su nešto.Kukavice, samo su jaki u čoporu, podmićiju od droge oružja i prostitucije.Sami Albanci i Šiptari se isto tako boje od svojih, kao i Srbo od svojih na Kosovu.Tu jedino Napalm pomaže…i još tu i tamo ponegde

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike