U trendu

Kanada: Ubijena dva napadaca u banci, Ε‘est policajaca ranjeno

OTAVA – Kanadska policija ubila je dvojicu muΕ‘karaca tokom pucnjave u banci u Britanskoj Kolumbiji, u kojoj je Ε‘est policajaca povreΔ‘eno, a okolni objekti su evakuisani zbog moguΔ‡e eksplozivne naprave, saopΕ‘tila je policija.

Kako je navedeno, članovi tima za specijalne namene stigli su na mesto dogaΔ‘aja u Montrealsku banku u Saniču na ostrvu Vankuver, u blizini granice s američkom drΕΎavom VaΕ‘ington, prenosi Rojters.

Prema rečima Ε‘efa policije u Saniču, osumnjičeni su bili „teΕ‘ko naoruΕΎani“, a prvi izveΕ‘taji sugeriΕ‘u da su nosili i pancirne prsluke, ali da za sada nema viΕ‘e informacija o napadačima.

On je saopΕ‘tio novinarima da je Ε‘est policajaca prevezeno u bolnicu s prostrelnim ranama i da su neki od njih u teΕ‘kom stanju.

„U ovom trenutku očekujemo da Δ‡e neki policajci biti puΕ‘teni nakon Ε‘to im se pruΕΎi pomoΔ‡, dok su drugi zadobili vrlo teΕ‘ke povrede i odvedeni su na operaciju“, saopΕ‘tio je policijski zvaničnik, navodi Rojters.

„Ovaj incident je i dalje u toku s velikim brojem pripadnika policije na tom području. KuΔ‡e i poslovni objekti u neposrednoj blizini mesta incidenta evakuisani su zbog prisutnosti potencijalne eksplozivne naprave u vozilu povezanom s osumnjičenima“, navodi se u saopΕ‘tenju koje je objavila policija na internetu.

Kasnije je policija saopΕ‘tila da je ukinula naredbu za evakuaciju u skloniΕ‘ta, ali da je blok u blizini banke i dalje zatvoren zbog potencijalne bombe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.