najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kandidat za predsednika SAD ne zna nijednog stranog lidera

Kandidat Libertarijanske stranke za predsednika SAD Geri Džonson, koji je u jednom intervjuu početkom meseca zbunjeno upitao “šta je to Alepo”, ponovo se osramotio u intervjuu na američkoj televiziji MSNBC, jer nije znao da odgovori na pitanje ko mu je omiljeni strani lider.

U jednominutnom televizijskom segmentu, Džonson sedi bez reči dok mu voditelj Kris Metjuz postavlja pitanje: “Ko vam je omiljeni strani lider? Recite jednog sa bilo kojeg kontinenta, iz bilo koje zemlje, recite jednog stranog lidera kojeg poštujete i na kojeg se ugledate, recite bilo koje ime.”

U razgovor se uključio DŽonsonov stranački kolega i kandidat za potpredsednika SAD Vilijam Veld, koji je rekao: “Za mene je to Šimon Peres.”

“Ja govorim o živim liderima”, naveo je Metjuz i ponovo pokazao na Džonsona: “Hajde. Morate to da kažete. Bilo koga, sa bilo kojeg kontinenta. Iz Kanade, Meksika, Evrope, Azije, Južne Amerike, Afrike, navedite stranog lidera kojeg poštujete”.

Džonson je odgovorio: “Pretpostavljam da mi se događa isto kao i kad nisam znao šta je Alepo”.

On je zatim rekao “bivši predsednik Meksika”, ali nije mogao da se seti njegovog imena, rekavši da mu je “stao mozak”.

Veld je uskočio rekavši “Foks”, misleći na Visentea Foksa, koji je bio predsednik Meksika između 2000. i 2006. godine.

“Foks! On je bio sjajan”, rekao je DŽonson, ali se voditelj već prebacio na Velda, koji nije imao problema da se seti da mu je omiljeni strani lider nemačka kancelarka Angela Merkel.

Džonson je nemilosrdno izrugivan na Tviteru početkom meseca kad je novinara pitao “Šta je to Alepo?”, kad je upitan da komentariše situaciju u tom ratom razorenom sirijskom gradu.

On je kasnije objasnio da shvata šta se događa u sirijskom ratu, ali je u tom trenutku zablokirao i pomislio da je Alepo neka skraćenica.

Iako je Libertarijanska stranka jedna od manjih u SAD, očekuje se da će za Džonsona na predstojećim predsedničkim izborima glasati bar deo Amerikanaca koji su razočarani kandidatima dve glavne stranke, republikancem Donaldom Trampom i kandidatkinjom Demokrata Hilari Klinton.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike