U trendu

Kardinal Puljić: Mektić doprinosi migrantskom haosu u BiH

SARAJEVO – Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, izjavio je danas u Mostaru da ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić svojim stavovima izrazito doprinosi neredima po pitanju migrantske krize u BiH.

„Smatram da je vrlo delikatan taj proces bezbednosti. Delikatno je i da se manipuliše migrantima kojiima je zaista potrebno pomoći. To Bosna i Hercegovina ne može sama da reši, ali ni Evropa. Potrebno je ozbiljnije pristupiti tom problemu. Ne prozivati male ljude, nego na višem nivou rešavati pitanje migrantske krize“, rekao je Puljick.

On je kazao da je problem govoriti o migrantima u BiH jer zemlja nema oformljenu vlast koja će voditi sve strukture, pa i tu strukturu, te da zato vlada haos, prenosi Kliks.ba.

„Zato mali čovek pati. Zato imamo zapaljenih kuća, silovanja i provaljivanja. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu bezbednosti, ali on jako kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom“, istakao je.

Mektić je u ponedeljak izjavio da vlasti te zemlje pokušavaju da reše problem smeštaja ilegalnih migranata, ali da nijedna opština ne želi da da saglasnost da se kampovi otvore na njenoj teritoriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar