najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Karter: Savez SAD i Filipina “čelično snažan”

Savez SAD i Filipina je “čelično snažan”, izjavio je američki ministar odbrane Eš Karter, uprkos tome što je filipinski predsednik Rodrigo Duterte dan ranije obećao da će okončati zajedničke vojne vežbe dve zemlje.

“Kao što je to bilo decenijama, naš savez sa Filipinima je čelično jak”, kazao je Karter obraćajući se trupama na američkom nosaču aviona US S Karl Vinson u San Dijegu, preneo je juče AFP.

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte juče je izjavio da će njegova zemlja uskoro prestati da izvodi zajedničke vojne vežbe sa SAD, što bi moglo dodatno da oslabi odnose sa dugogodišnjim saveznikom Manile nakon što je kontroverzni lider nazvao Baraka Obamu “kurvinim sinom”, prenosi AFP.

Govoreći pred velikim brojem okupljenih u jednom hotelu u Hanoju gde je započeo dvodnevnu posetu Vijetnamu, filipinski lider je kazao da će vojne vežbe sa SAD narednog meseca biti poslednje.

Filipinsko-američke vojne vežbe trebalo bi da budu održane od 4. do 12. oktobra na Filipinima.

SAD i Filipini su proteklih sedmica imali sukoba, a Duterte je obećao da će izbaciti američke specijalne snage sa juga zemlje, samo nekoliko dana nakon što je uvredio Obamu na samitu regionalnih lidera u Laosu, podseća AFP.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike