najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kasparov: Putin je najopasniji diktator

Ruski šahovski velemajstor i bivši svetski prvak Gari Kasparov smatra da je ruski predsednik Vladimir Putin „neprijatelj civilizovanog sveta” i „najopasniji diktator” zbog kojeg je, kako je istakao, otišao iz Rusije.

Kaspraov, koji je u nedelju na Renesansnom festivalu u hrvatskom gradu Koprivnici odigrao simultanku na 15 tabli, rekao je za Al Džaziru da je u opasnosti svako ko se suprotstavi Putinu.

„Ne mislim da je Putin samo moj neprijatelj, on je neprijatelj civilizovanog sveta – najopasniji diktator, koji je pokazao da ne mari za međunarodne ugovore, međunarodne granice, sejao je smrt od Sirije do Ukrajine. Svako ko mu se suprotstavlja u opasnosti je, zato sam otišao iz Rusije. Sada živim u Njujorku i Hrvatskoj!”, naglasio je Kasparov, koji je pre dve godine dobio hrvatsko državljanstvo.

Šahovskom velemajstoru, koji se pre desetak godina povukao iz aktivnog sporta, na Renesansnom festivalu u Koprivnici trebalo je manje od dva sata da pobedi protivnike, a od 15 odabranih, najviše muka zadao mu je devetogodišnji Matej Zadro iz Koprivnice, koji je s njim ostao do samog kraja.

Kasparov, koji je poznat po svojim uverenjima da šah pomaže razvoju mladih, osnovao je šahovsku fondaciju i s gradom Koprivnicom sklopio sporazum o osnivanju Šahovske akademije, prenosi Tanjug.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike