najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Katar: Istraga zbog loše krovne konstrukcije aerodroma

Katar je danas pokrenuo istragu protiv odgovornih za lošu krovnu konstrukciju na medjunarodnom aerodromu Hamad u Dohi čija je izgradnja koštala 15 milijardi dolara, zbog prokišnjavanja koje je poplavilo delove te zgrade.

Istraga kojom je obuhvaćeno pet firmi, pokrenuta je nakon što je jaka kiša juče u glavnom gradu Katara pokazala nedostatke krovne konstrukcije, javila je državna novinska agencija Katara.

Istraga je pokrenuta po nalogu premijera Šeika Abdulaha bin Nasera bin Kalife Al-Tanija koji je takodje i ministar unutrašnjih poslova.

U saopštenju koje je objavljeno kasno sinoć navodi se da će odgovarati „strane odgovorne za zanemarivanje ili nebrigu, bez obzira da li su privatne ili vladine“.

Najveća količina padavina ove godine, u sredu je poplavila medjunarodni aerodrom Hamad u Dohi čija je izgradnja koštala 15 milijardi dolara, a kiša je probila najmanje jedan deo krovne konstrukcije.

Taj aerodrom otvoren je 2014. nakon višegodišnjeg odlaganja i kašnjenja radova čiji je završetak bio planiran za 2009. godinu. Izgradnja aerodroma počela je 2005. godine.

Zbog jake kiše takodje su bile poplavljene ulice i zatvorene pojedine prodavnice u Dohi.

Katar je domaćin svetskog kupa u fudbalu FIFA 2022.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike