U trendu

Kejt Midlton i princ Vilijam pokazali malog princa

Britanska vojvotkinja od Kembridža i princ Vilijam pokazali su danas javnosti svog trećeg sina, petog u redu za britanski presto i šestog unuka kraljice Elizabete Druge.

Kejt Midlton danas je rodila dečaka teškog 3,8 kilograma, navodi se u saopštenju britanske Kensingtonske palate i dodaje da je princ Vilijam prisustvovao rodjenju svog sina.

Nova kraljevska beba rodjena je u 11.01, a majka i dečak se osećaju dobro, dodaje se u saopštenju.

Kejt Midlton je primljena jutros u bolnicu u Londonu kako bi rodila treće dete, saopštila je britanska Kensingtonska palata.

Tridesetšestogodišnja vojvotkinja je kolima dovezena do krila Lindo bolnice Sent Meri u centru Londona.

Vilijam i Kejt su se venčali 2011. i imaju još dvoje dece, princa Džordža starog četiri godine i princezu Šarlot koja će idućeg meseca napuniti tri godine. Oboje dece rodjeno je u istoj bolnici, kao što su i princ Vilijam i njegov mladji brat princ Hari.

Princeza Kejt je obavila svoju poslednju zvaničnu obavezu 22. marta pre nego što je uzela porodiljsko odsustvo. Televizijske ekipe, novinari i obožavatelji kraljevske porodice postavili su se ispred bolnice za „praćenje kraljevske bebe“ još od početka aprila u očekivanju novog člana, pošto nije ranije objavljen očekivan termin za rodjenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.