U trendu

Keli: Neće biti upotrebljena vojska protiv imigranata

Američki ministar za državnu bezbednost Džon Keli rekao je danas u Meksiku da neće biti „masovnih deportacija“ i da neće biti upotrebljene „vojne snage“ u sprovodjenju strožih propisa o imigrantima predsednika Donalda Trampa.

Keli je ovo izjavio u Meksiko Sitiju gde su se on i američki državni sekretar Reks Tilerson sastali sa svojim meksičkim kolegama.

Keli je rekao da će sve što SAD budu uradile oko imigracije biti uradjeno legalno i uz poštovanje ljudskih prava. On je takodje rekao da će akcije biti sprovedene uz blisku koordinaciju sa meksičkom vladom.

„Neće biti upotrebe vojnih snaga na imigraciju. Neće biti masovnih deportacija“, rekao je Keli.

Ranije danas predsednik SAD Tramp je rekao da deportacije migranata treba da budu „vojna operaciju“ jer su SAD ranije dozvolile da suviše loših ljudi udje u zemlju.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson rekao je danas da su on i visoki meksički zvanišnici razgovarali o dubokim razlikama izmedju njihovih zemalja tokom sastanaka u Meksiko Sitiju. On je rekao da će nastaviti dijalog oko svojih nesuglasica. 

Rekao je da je prirodno da se dve „jake, suverene zemlje“ ne slažu s vremena na vreme.

„U odnosu punog živih boja dve jake suverene zemlje s vremena na vreme će imati razlike. Slušali smo pažljivo jedni druge dok smo s poštovanjem i strpljivo izložili svoje brige“, rekao je on.

Tilerson nije pred novinarima pominjao planove predsednika Trampa da izgradi zid na američko – meksičkoj granici. On takodje nije nagovestio da su dve zemlje postigle sporazum oko Trampovog oštrog plana o suzbijanju imigracije.

Tilerson i Keli kasnije će se sastati sa meksičkim predsednikom Enrike Penja Nietom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar