U trendu

Kern nije zaboravio na dug Štraheu

BEČ – Bivši lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Kristijan Kern nije zaboravio na dug austrijskom vicekancelaru i lideru Slobodarske stranke (FPO) Hajnc-Kristijanu Štraheu, pošto se s njim kladio ko će duže biti na čelu svoje stranke.

Prema motu „dugovi nastali klađenjem su dugovi časti“, Kern je šefu FPO poslao flašu crnog vina.

Oni su se kladili 25.aprila prošle godine u diskusiji na austrijskom državnom radiju „Oe1“, kada je Štrahe rekao da će Kern biti zapamćen po tome što će najkraće biti na mestu kancelara, a Kern uzvratio da se kladi u flašu crnog vina da će duže biti šef SPO nego Štrahe na čelu FPO.

Dok je Štrahe postao vicekancelar i ojačao dalje u svojoj stranci, Kern je samo par nedelja posle opklade odlučio da napusti stranku i povuče se iz politike i vrati u svet biznisa.

Štrahe je, na svom Fejsbuk profilu, objavio fotografiju s flašom crnog vina i preneo da je Kern ispunio obećanje.

Napisao je da je Kern, nakon višestrukog javnog podsećanja na dug, konačno prosledio flašu crnog vina.

Kern je Štraheu poslao flašu „Blaufrenkiša“, austrijsko vino koje u imenu nosi naziv „plavi“, boju FPO, a bio je obećao flašu italijanskog „Kjantija“.

U izjavi bečkom dnevniku „Esterajh“, Štrahe je podsetio da je Kern, prilikom klađenja, govorio o „dobroj flaši ‘Kjantija'“.

„Očigledno nije dobar poznavalac vina jer mi je prosledio danas flašu koja nije ‘Kjanti’, ali kod SPO ne treba ići u detalje“, naglasio je Štrahe.

Dodao je da smatra interesantnim što je dobio flašu „Blaufrenkiša“, „Karl Marks edicije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar