U trendu

Kijev ima dokaze o „ruskom tragu“ u incidentu u Poljskoj

KIJEV – Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksij Danilov izjavio je danas da Kijev ima dokaze o „ruskom tragu“ u eksploziji u istočnoj Poljskoj za koju Varšava i NATO kažu da je verovatno bila izazvana ukrajinskim raketom protivvazdušne odbrane.

Danilov nije naveo detalje u vezi sa tom tvrdnjom, preneo je Rojters.

Danilov je rekao da Ukrajina želi da istraži zajedno sa svojim partnerima incident koji se dogodio u Poljskoj i da vidi informacije koje predstavljaju osnovu za zaključke njenih saveznika.
Kijev je potpuno otvoren za sveobuhvatno ispitivanje incidenta, napisao je Danilov na zvaničnoj Fejsbuk stranici Saveta za nacionalnu bezbednost.
Postupak vode poljski i američki eksperti i ako bi bilo kome bilo dozvoljeno da učestvuje u tom postupku, bila bi potrebna barem saglasnost obe strane, rekao je poljski predsednik Andžej Duda na konferenciji za novinare upitan za komentar izjave Danilova.

Duda je prethodno rekao da je velika verovatnoća da je raketu ispalila ukrajinska protivvazdušna odbrana.

Dve osobe poginule su u utorak u eksploziji na istoku Poljske, u blizini ukrajinske granice, saopštili su poljski zvaničnici, ne navodeći čija je raketa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar