U trendu

Kim Džong Un putuje u Vijetnam na sastanak s Trampom

Vijetnamske vlasti saopštile su danas da će narednih dana lider Severne Koreje Kim Džong Un boraviti u poseti Hanoju gde će se sresti sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.
Kim i Tramp će održati drugi po redu samit u sredu i četvrtak, 27. i 28. februara.

„Kim Džong Un će boraviti u zvaničnoj poseti Vijetnamu narednih dana“, saopštilo je vijetnamsko Ministarstvo inostranih poslova ne precizirajući datum.

Nekoliko izvora prenelo je agenciji Frans pres da lider Severne Koreje stiže u Hanoj u ponedeljak uveče ili u utorak ujutro.

Kim bi trebalo vozom da putuje do Dong Danga u Vijetnamu, mestu kod granice s Kinom, a odatle će automobilom 170 kilometara putovati do Hanoja.

Vijetnamske vlasti su navele da će biti zatvoren saobraćaj na tom putu u utorak, 26. februara od 6.00 do 14.00 zbog čega se pretpostavlja da će tada proći konvoj s liderom Severne Koreje.

Vlasti će takodje pojačati mere bezbednosti na železničkoj stanici kod Dong Danga.

Prvi samit dvojice lidera održan je 12. juna prošle godine u Singapuru. Kim i Tramp su tada potpisali dokument o denuklearizaciji ali od tada nije učinjen značajan napredak. Analitičari očekuju konkretnije rezultate na drugom samitu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.