U trendu

Kim otišao iz Rusije četiri sata ranije

VLADIVOSTOK – Lider Severne Koreje Kim Džong Un napustio je Vladivostok i krenuo put Pjongjanga, javlja TAS S.

Agencije javljaju da je Kim Rusiju napustio četiri sata ranije nego što je planirano.

Lidera Severne Koreje ispratili su ministar za razvoj Dalekog istoka Rusije i Arktika Aleksandar Kozlov, zamenik ministra poljnih poslova Igor Morgulov, ambasador Rusije u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora i guverner Primorskog regiona Oleg Kožemjako.

Kim je u prisustvu ruskih zvaničnika položio cveće, odajući počast vojnicima Rusije koji su poginuli na Pacifiku.

Državna agencija Severne Koreje KCNA izvestila je da je prvi sastanak Kima i predsednika Rusije Vladimira Putina bio „dirljiv“ i da je prošao u prijateljskoj atmosferi.

Kim je izjavio na sastanku s Putinom da će mir i bezbednost na Korejskom poluostrvu u potpunosti zavisiti od budućeg stava SAD, prenela je severnokorejska državna agencija KCNA.

„Situacija na Korejskom poluostrvu i u regionu sada je dostigla kritičnu tačku sa koje bi mogla da se vrati u prvobitno stanje pošto su SAD zauzele negativan stav na nedavnom, drugom samitu i pregovorima između Severne Koreje i SAD“, citirala je KCNA Kimove reči.

Agencija je takođe prenela da su se Rusija i Severna Koreja dogovorile da preduzmu pozitivne mere u više oblasti kako bi unapredile saradnju, uključujući ekonomiju , trgovinu, nauku i tehnologiju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike