U trendu

Kina da prekine nepoštenu trgovinu, SAD gube milijarde

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas Kinu da prekine sa, kako je rekao, nepoštenom trgovinom navodeći da SAD godinama gube milijarde u trgovinskoj razmeni.

„SAD nisu imale trgovinski suficit sa Kinom 40 godina. Oni moraju da prekinu nepoštenu trgovinu, ukinu barijere i primene samo recipročne tarife“, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Kako je dodao, SAD gube 500 milijardi dolara godišnje.

SAD „gube milijarde dolara već decenijama. Tako ne može da se nastavi!“, naveo je on.

Tramp nije precizirao na koje konkretno gubitke u vidu milijardi misli i da li je reč o direktnim gubicima ili o trgovinskom disbalansu.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Balkan

    Tamo gde je obrnuto to ne smeta SAD a sami su to napravili u zelji da zagospodare Kinom, a vratilo se kao bumerang. Ali nije to vazno, mislim koliko je Kina nakupila dolara, stampace SAD koliko im treba, brine njih vise sto ce neke zemlje da uvedu svoju valutu kao svetsku ili tome slicno pa ce dolar da padne a onda bogami i Amerika a mozda se desi pre toga Jelouston.

  2. Boki

    Zinula im guzica za jeftinom radnom snagom pa svu proizvodnju izmestili u Kinu , sad Kinezi njima prodaju njihovu robu ….plate , transport robe , carine ….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike