U trendu

Kina dozvolila ulaske iz SAD i preko trećih zemalja

VAŠINGTON – Kina će ublažiti ograničenja ulaska za državljane SAD, kojima će se sada dozvoliti ulaz i u slučaju tranzita preko treće zemlje, navodi se u obaveštenju koje je izdala kineska ambasada u Vašingtonu.

Prema ovoj promeni u pravilima, kojima vlasti u Pekingu pokušavaju da obuzdaju kovid-19 infekcije, državljani SAD sa negativnim rezultatima testa na koronavirus koji žele da uđu u Kinu, sada mogu da se prijave i dobiju zeleni zdravstveni sertfikat za putovanje iz SAD ili treće zemlje, prenosi Rojters.

Ranije je ambasada davala sertfikate samo američkim građanima koji su leteli direktno iz Sjedinjenih Država.

Kineska politika nulte tolerancije na kovid, koja ima za cilj i da smanji rizik od inficiranih putnika koji stižu iz inostranstva, rezultirala je mnogim preprekama za međunarodna putovanja, od ograničenja izdavanja ili obnavljanja pasoša za kineske državljane do strogih karantinskih uslova po dolasku, prenosi Rojters.

Ove mere, zajedno sa ograničenim brojem direktnih letova iz Sjedinjenih Država za Kinu, doveli su do toga da cene avionskih karata koštaju čak 10.000 dolara, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar