Kina: Srpski vaspitač iz vrtića zbog droge proteran iz zemlje!

Kina je deportovala srpskog državljanina koji je ilegalno radio u toj zemlji kao nastavnik engleskog jezika u vrtiću, gde je uhvaćen kako koristi drogu, objavljeno je na sajtu kineske državne agencije Sinhua.

Navodi se da je vaspitač prethodnih godinu dana u gradu Šenžen, u pokrajini Guangdong na jugu Kine, bio zaposlen bez radne vize i da ga da je policija uhapsila nakon što je osoblje vrtića prijavilo da je koristio drogu.

Navodi se da su ostavke podnela još dva strana nastavnika, kao i direktor vrtića i nadzornik nastavnog nastavnog osoblja.

Sinhua navodi da u tom vrtiću, prema tvrdnji roditelja, semestar košta 3.100 dolara i da tu sa 80 dece radi 20 vaspitača, među kojima je četvoro stranaca, a da u brošuri za upis u vrtić stoji da je nastavnicima engleskog to maternji jezik.

Prema rečima roditelja, u vrtiću je nakon deportacije nastavnika i ostavki dvoje stranih nastavnika ostao samo još jedna strani nastavnik.

„Mnogi roditelji su bili previše uplašeni da šalju decu u vrtić nakon što je nastavnik uhvaćen kako koristi drogu“, rekla je jedna od majki.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike