najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kinezi protiv varanja na testovima: Studenti na mukama

Najnovije kinesko oružje protiv varanja na prijemnom ispitu na univerzitetima je bespilotna letelica sa šest propelera.

Iznad dva centra gde je organizovano testiranje u gradu Luojang u provinciji Henan bespilotna letelica, vredna desetine hiljada dolara, skenirala je da li ima neuobičajenih signala poslatih ka uređajima koji su studenti krišom uneli na testiranje.

Na informativnom vebsajtu te provincije objavljeno je da nije bilo registrovanih takvih signala u nedelju, prvog dana ispita koji je ove godine polagalo ukupno 9,42 miliona maturanata.

Prijemni ispit, poznat kao Gaokao, najvažniji je ispit za Kineze i njegovi rezultati su glavni kriterijum za određivanje fakulteta koji svršeni srednjoškolci mogu da upišu.

Puteve i mesta gde se održava ispit obezbeđuje policija, a vlasti su apelovale na vozače da ne koriste sirene dok prolaze pored škola i da daju prednost vozilima koji prevoze polagače ili testove.

(Beta)

1 komentar
  1. Raša

    Svuda u svetu se podižu do maksiimuma bezbednosne mere da ne bi došlo do zloupotreba prilikom rada prijemnih ispita. Kod nas je osoba koja je ukrala testove sa ciljem da izmanipuliše prijemni ispit – nagrađena, jer je dobila uslovnu kaznu. Sudstvo je narodu i budućim učenicima poslalo jako edukativnu poruku!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike