U trendu

Kisindžer: Tramp je najnezavisniji predsednik SAD

Američki predsednik i ekspert u oblasti međunarodnih odnosa Henri Kisindžer izjavio je da je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp „najunikatniji i najnezavisniji“ lider SAD.

„On nema obaveze ni prema kojoj grupi, jer je pobedio uz pomoć sopstvene strategije“, izjavio je u intervjuu za Si-En-En Kisindžer, koji se nalazio na čelu Stejt departmenta SAD u administraciji predsednika Ričarda Niksona (1969-1974). On je pozvao da se Tramp ne „lovi“ na predizborna obećanja na kojima on ne insistira. „Ako on bude insistirao na njima, pojaviće se i nesuglasice“, rekao je Kisindžer.

„Mislim da mu treba dati mogućnost da ostvari pozitivne ciljeve, koji, možda, postoje u njegovom programu, i da ih razmotre. Mi smo decenijama cepali aktuelnu administraciju. To može da se desi i ovog puta, ali ne treba od toga počinjati“, rekao je Kisindžer.

Kisindžer je izjavio da administracija Baraka Obame dozvolila sebi „snishodljiv ton“ u razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, te zato Tramp u dijalogu sa Moskvom treba da se postavi ozbiljno.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.