U trendu

Klinton besni: Moja žena i njen štab su najveći krivci za poraz

Bil Klinton smatra da je njegova žena Hilari, zajedno sa svojim izbornim štabom, najveći krivac za poraz na izborima, jer se nije obraćala ekonomski slabijim slojevima, a ignorisala je i belu katoličku populaciju.

Medijski portali citiraju neimenovani izvor iz okruženja Klintonovih koji tvrdi da mu je Bil Klinton još početkom oktobra, mesec dana pred izbore, rekao da Hilari i njena ekipa „srljaju u propast“.

Klinton se posvađao sa Hilari kada je ona optužila šefa Ef-Bi-Aja Džejmsa Komija da joj je upropastio kampanju, pošto je objavio da nastavljaju da proveravaju njene mejlove.

Hilari je smatrala da je ponovno otvaranje istrage zbog njenog korišćenja privatnog i mejl servera preokrenulo kampanju, prenosi „Dejli mejl“.

Međutim, Bil Klinton veruje da svu krivicu snose Robi Mok, šef kampanje Hilari Klinton, Džon Podesta (predsednik kampanje) i sama Hilari.

Bil je tražio da fokus kampanje stave na ekonomiju i ponavljao da bi se trebalo obraćati ljudima koji se osećaju „pregaženim“ zbog tehnološkog napretka i globalizacije.

Bivši predsednik SAD smatrao je da stalni napadi na Trampa zbog njegovih mana zabavljaju vođstvo Hilarine kampanje i medije, ali da to nije poruka koja će angažovati birače, pogotovo ne u industrijskim državama (koje je Hilari i izgubila u izbornoj noći).

Bil Klinton je bio besan što Hilari nije prihvatila poziv na obeležavanje Dana Svetog Patrika na Univerzitetu Notr Dam. Njeni savetnici nisu smatrali da bi trebalo da pridobiju bele katolike.

Takođe, ljudi u Hilarinoj kampanji verovali su da će Afroamerikanci sigurno u ogromnoj većini glasati za nju, pa nisu otišli u Čikago da osude nasilje koje je preplavilo taj grad, strahujući da će se zameriti crnoj populaciji.

Bil Klinton je bio besan što su ga Hilarini savetnici i izborni štab distancirali od kampanje, zbog čega je bio u predinfarktnom stanju, tvrdi izvor iz okruženja Klintonovih.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike