U trendu

Klinton krivi direktora FBI-a za poraz na izborima

Hilari Klinton je za svoj neuspeh na izborima za predsednika SAD okrivila direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je nekoliko dana uoči izbora saopštio da je obnovio istragu u vezi s njenim mejlovima.

U današnjem konferencijskom razgovoru s partijskim donatorima, Klitnon je rekla da je odluka Komija da pošalje pismo Kongresu o obnovi istrage njenih mejlova 11 dana pre izbora vratila kontroverzu u vesti, piše list Njujork tajms.

„Ima mnogo razloga zašto izbori kao ovi nisu uspešni. Naša analiza je da je Komijevo pismo koje je podstaklo sumnje koje su, kako se kasnije pokazalo, bile neosnovane, zaustavila naš zamah“, rekla je Klinton, prema rečima neimenovanog donatora koji je preneo njene komentare.

Komi je dva dana pre izbora poslao novo pismo Kongresu u kojem je naveo da su pregledani novootkriveni mejlovi i da je FBI ostao pri ranijem stavu da protiv Hilari Klinton ne treba da bude podignuta optužnica.

Klinton je rekla da je to drugo njegovo pismo, u kojem je ponovo oslobodjena sumnji, nanelo još veću štetu.

Mnoge ankete su davale prednost demokratskoj kandidatkinji u mnogim ključnim državama, ali su, prema njenim rečima, morali da rade mnogo da povrate tu prednost posle Komijevih pisama poslanicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.