Klinton: Neće me skrenuti sa kursa

Kandidatkinja Demokatske stranke na američkim predsedničkim izborima Hilari Klinton izjavila je da neće dozvoliti da je nova istraga FBI o mejlovima, koje je slala sa privatnog kompjutera dok je bila državna sekretaka, „skrene sa kursa” u završnim danima predizborne kampanje.

„Neću se sada zaustaviti, tek se zagrevamo”, izjavila je Klintonova u nedeljku tokom predizbornog skupa u Vilton Manorsu na Floridi na kome su se okupili predstavnici LGBT zajednice.

„Nećemo dozvoliti da nam skrenu pažnju, čim god da nas naši protivnici gađaju”, rekla je ona, prenosi AP.

Njen rival, kandidat Republikanske stranke Donald Tramp držao je u međuvremenu predizborni skup u Las Vegasu u kazinu milijardera i velikog donatora Republikanske stranke Šeldona Adelsona.

Tramp je optužio Ministarstvo pravosuđa da pokušava da zaštiti Klintonovu nakon što je FBI otkrio nove mejlove koji bi mogli biti u vezi sa istragom o njenoj upotrebi privatnog servera, ali nije izneo dokaze za to.

„Hilari može da krivi samo sebe za svoje sve veće pravne probleme,” rekao je Tramp tokom sastanka.

Savetnici Klintonove i članovi Demokratske stranke ponovo su pozvali direktora FBI Džejmsa Komija da iznese više detalja o mejlovima i da kaže da li ih je sam pregledao.

Predsednik njene kampanje Džon Podesta je rekao da je način na koji se Komi bavi ovim problem neprimeren.

Sama Klintonova nije direktno pomenula novu istragu, ali je juče kritikovala FBI zbog netransprentnosti dok je danas pokušala da preusmeri pažnju na Trampa prikazujući ga kao sebičnog milijardera koji nema saosećanja za druge.

FBI je pre dva dana saopštio da ispituje mogućnost ponovne istrage nakon što su pronađeni novi mejlovi sa privatnog servera Hilari Klinton koji bi mogli sadržati poverljive informacije.

FBI je u julu saopštio da je istraga u vezi s tim završena, prenosi AP.

Obelodanjivanje novih mejlova pokreće mogućnost ponovnog otvaranja istrage o demokratskom predsedničkom kandidatu, Hilari Klinton, samo nekoliko dana uoči izbora.

(Tanjug)

Ostavite komentar