najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Klinton otkazala skup u Kaliforniji, Trampu otvorena vrata? (video)

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton otkazala je zbog bolesti za danas zakazan predizborni skup u Kaliforniji. Kako je rekao njen portparol Nik Meril, Klintonova neće putovati u Kaliforniju ni danas, ni sutra, prenosi AFP.

Hilari Klinton je pozlilo juče na komemoraciji povodom petnaestogodišnjice od terorističkih napada na SAD, zato što je dehidrirala a ima i upalu pluća, saopštila je lekarka koja ju je pregledala.

Doktorka Liza Bardak, koja je Klintonovu (68) pregledala u njenoj kući, navela je da je u petak utvrđeno da ona ima upalu pluća i da je tokom komemoracije dehidrirala, ali da se sad dobro oporavlja.

Prema njenim rečima, Klintonova uzima antibiotike, prenele su agencije. Ona je, takođe, savetovala Klintonovoj da odmara i izmeni raspored kampanje.

Na Tviteru je objavljen video snimak na kom se vidi kako je pozlilo Hilari Klinton. Na snimku se vidi kako posrće i kako je pridržavaju predstavnici njenog tima i pomažu joj da uđe kombi. Hilari Klinton se požalila da joj je „previše vruće“.

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp već mesecima dovodi u pitanje zdravstveno stanje Klintonove, navodeći kako ona „zdravstveno i fizički nije podobna da bude predsednica SAD-a“.

Tramp je u avgustu svojim pristalicama kazao da Klintonova više nema fizičke i mentalne izdržljivosti koja je potrebna za borbu protiv terorista ISIS-a.

Trampov tabor i republikanski deo javnosti napao je štab Hillari Klinton zbog lažiranja njenog stvarnog zdravstvenog stanja.

https://www.youtube.com/watch?v=9iimV3j7n8E

Ova upala pluća tako bi mogla biti odlučujući faktor u kampanji, jer se očekuje da će je republikanci iskoristiti kao potvrdu svojih teza, navode mediji.

Klintonova ima 68, a Tramp 70 godina.

Istraživanje koje je CNN sproveo u saradnji sa Korporacijom za ispitivanje javnog mnjenja ORC pokazuje da Tramp ima blagu prednost u odnosu na Klintonovu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike