najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Klinton: Poželela sam da nikada ponovo ne izađem iz kuće

U prvom pojavljivanju pred širom javnošću, posle poraza na izborima za predsednika SAD, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton priznala je da je nakon objavljivanja rezultata poželela da više nikada ponovo ne izađe iz kuće.

Obraćajući se donatorima i drugim gostima na humanitarnom događaju Fonda za odbranu dece u Vašingtonu, Hilari Klinton je rekla da joj nije bilo lako da se pojavi na ovom događaju, prenosi AFP.

“Bilo je nekoliko trenutaka protekle nedelje kada sve što sam želela je da se samo sklupčam uz dobru knjigu ili naše pse, i nikad ponovo ne napustim kuću “, rekla je Klinton.

Prema njenim rečima, predsednički izbori u SAD otkrili su duboke podele u “najvećoj zemlji na svetu”.

“Tokom prethodne nedelje, mnogo su se pitali da li je Amerika zemlja kakva smo mislili. Podele koje su otkrivene izborima su duboke, ali molim vas slušajte me kada ovo kažem: Amerika je vredna toga”, poručila je Kilnton.

Ona je dodala da je, poput mnogih drugih, razočarana rezultatima tih izbora “više nego što to može da pokaže”, ali je ponovila da njena kampanja nikada nije bila o jednoj osobi ili jednim izborima.

“Bila je o zemlji koju volimo i izgradnji Amerike pune nade, inkluzivne i velikog srca”, rekla je Klinton.

Pozivajući okupljene da nastave da pružaju podršku ugroženoj deci, ona se osvrnula i na jedno od glavnih obećanja u predizbornoj kampanji svog republikanskog rivala Donalda Trampa o deportaciji miliona imigranata bez dokumenata.

“Postoje deca koja se danas boje, poput devojčice koju sam srela u Nevadi, a koja je zaplakala dok mi je pričala koliko je uplašena da će joj njeni roditelji biti oduzeti i deportovani. Nijedno dete ne bi trebalo da živi sa takvih strahom”, poručila je Klinton.

Amerika je, ocenila je ona, i dalje najveća zemlja na svetu.

“Ovo je i dalje mesto gde svako može da dođe do svoje šanse”, rekla je Klinton.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike