U trendu

Klinton upozorava na radikalne elemente u Republikanskoj partiji

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton upozorava da Republikansku partiju preuzimaju marginalni radikalni elementi, motivisani predrasudama i paranojom.

Klinton tvrdi da je republikanski kandidat Donald Tramp izgradio kampanju na predrasudama i paranoji koja u glavne društvene tokove uvodi grupe koje izražavaju mržnju.

Prema objavljenim delovima njenog govora koji će održati kasnije večeras u Nevadi, Klintonova upozorava da je Trampovo nepoštovanje vrednosti koje SAD čine velikom zemljom „veoma opasno“.

Klinton je tokom svoje kampanje govorila da je Tramp rasista i da namerno izaziva strah u javnosti, dok se republikanski kandidat bori da pridobije glasove afroamerikanaca i latinoamerikanaca.

Donald Tramp je optužio Hilari Klinton da će svojim govorom pokušati da ga poveže s mržnjom i tako ugrozi njegov ugled i ugled njegovih pristalica.

Tramp je rekao da će njegova protivkandidatkinja pokušati da milione njegovih pristalica optuži da su „rasisti, što oni nisu“.

Govor Hilari Klinton, dodao je, ima za cilj da skrene pažnju s pitanja o njenoj porodičnoj fondaciji i korišćenju privatnih mejlova u vreme dok je bila državna sekretarka.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike