U trendu

Knajsel: Nemačka i Evropa bez ruskog gasa nisu konkurentne

BEČ – Nemačka i Evropa bez ruskog gasa više nisu konkurentne, ocenila je nekadašnja ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsel.

Knajsel je, autorskim tekstom u ruskom listu „Vedomosti“, ponovo izazvala, svojim proruskim stavom, buru u austrijskoj javnosti.

Ona je prognozira teško stanje po evropsku industriju bez ruskog gasa.

„Nemačka i Evropa bez ruskog gasa više nisu konkurentne. Vladimir Putin je evropskim zemljama nudio ‘besplatne isporuke gasa’, pod uslovom da se strane kompanije nasele u Rusiju“, tvrdi ona u svom tekstu.

To je, smatra, posebno interesantno za srednja prduzeća, nezavisno od sankcija.

Knajsel je, kako prenose austrijski mediji, do maja bila u Nadzornom odboru Rosnjefta, i morala je tu funkciju napustiti na ogroman pritisak zapada.

Zbog velikog pritiska, kojem je bila izložena u Austriji zbog svog stava prema Rusiji, a poznato je da je na njenu svadbu, dok je bila ministarka, doputovao u Austriju Vladimir Putin lično, ona je, kako tvrdi, bila prinuđena da se odseli u Liban.

U avgustu je privukla pažnju javnosti time što je na Tviteru okačila karikaturu na kojoj se vidi delegacija EU kao „siromašni građanin“ koja moli Putina 2023. za pomoć.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.