U trendu

Knežević Abazoviću: Ali šta ćemo kad je CG bolesna

PODGORICA – Jedan od lidera DF i predsednik DNP-a Milan Knežević poručio je danas premijeru Dritanu Abazoviću da zna da Crna Gora mora biti zdrava i upitao:“Ali šta ćemo kada je bolesna“.

Knežević je tako reagovao na Abazovićev odgovor na njegovo pitanje namenjeno „premijerskom satu“ koje je glasilo:“I, šta ćemo sad“, a koje je formulisao ranije, neposredno nakon što su DPS i SDP najavili da će uskratiti podršku vladi zbog neslaganja sa usvojenim tekstom Temeljnog ugovora.

Abazović mu je na svom Telegram nalogu ranije danas odgovorio u maniru Konstraktine pesme:“Crna Gora mora biti zdrava“.

„Tačno je da Crna Gora mora biti zdrava, ali šta ćemo kad je bolesna“, upitao je Knežević.

On je premijeru rekao i da ako ne želi da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, treba da podnese ostavku na funkciju predsednika vlade.

„Ako se plašite od Draginje Vuksanović Stanković (SDP) i njenog narativa, ja ću da vas branim i uzeću vas za ruku. Mi ne možemo da dozvolimo da se bilo ko plaši nje“, poručio je Knežević na svoj prepoznatljiv način.

On je takođe kazao da je bivši premijer Zdravko Krivokapić u manastiru Ostrog Abazovića proglasio za četvrog sina.

„Tebe je proglasio za svog četvrtog sina, a nas iz DF poslao u sirotište“, rekao je Knežević i dodao ironično:

„Kod Abazovića izgleda da sve može, a ne mora ništa“, primetio je Knežević.

Primetio je i da se Crna Gora suočila sa, kako je rekao, velikim ništavilom, ali i da nema dilemu da će se bitka za Sudnji dan održati.

„Kad Milo (Đukanović) nije premijer, onda je predsednik, a to samo u Crnoj Gori može. I Katnić je govorio da prisustvovao suđenju Isusu Hristu, a nikako nije mogao da vidi koverte Miga Stijepovića. Taman pomislismo da je osvežilo kad nas zapadoše tolike vrućine“, rekao je Knežević.

Abazović je odgovarajući na pitanja Kneževića poručio da mu ne pada na pamet da bilo koga ucenjuje, niti da bilo koga brani pogotovo, kako je rekao, ako je taj neko prekršio zakon.

Abazović je to rekao u parlamentu na „premijerskom satu“ odgovarajući na pitanje Kneževića „da li je tačno da je predsedniku Milu Đukanoviću pretio hapšenjem“ ukoliko DPS otkaže podršku vladi, a nakon što je imao sastanak sa ambasadorima Kvinte.

„Da li je to tačno i da li ste pominjali neke Skaj aplikacije u slučaju predsednika Đukanovića“, upitao je Knežević i kao moguća rešenja za vladu naveo izlazak SDP iz vlade i rekonstrukciju, zatim formiranje tehničke vlade i najzad raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Odgovarajući Kneževiću, Abazović je podsetio da je pozdravio pretnju DPS da će uskratiti poverenje vladi i dodao da ne treba praviti „smak sveta“.

„Oni neka zauzmu svoj stav i vode politiku, to je njihovo pravo“, rekao je Abazović.

Kada je o Temeljnom ugovoru reč, Abazović je kazao da to pitanje smatra redovnim i da nema nikakav strah, te da ga zato i napadaju.

„Trudim se da budem fer i efikasan. I vlada je donela odluku. Svaka odluka koju je vlada donela podložna je izmenama. Navijam za transparanentos…Kad je reč o donošenju odluka ovde sa dve trećine mislim da je to interes svih“, rekao je Abazović.

Istakao je i da mu ne pada na pamet da bilo koga ucenjuje, pa ni predsednika DPS i države Đukanovića, ali ni da brani nekog ako je taj neko povredio zakon.

„Nemojte da mislite da smo, zarad toga da treba da opstane vlada, spremni da pravimo kompromise na štetu države“, naveo je Abazović u parlamentu i istakao da iz vlade nikoga neće terati, ali i da je rekonstrukcija izvršne vlasti moguća.

Premijer je istakao i da raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora takođe nije problem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.