U trendu

Knežević: Bezbednosna situacija u CG ozbiljna

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je u svojstvu predsednika Odbora za bezbednost i odbranu zakazao je kontrolno saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti VDT-a Dražena Burića i direktora ANB Dejana Vukšića, zbog, kako navodi, osnovane sumnje da je deo bezbednosnog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova.

Ocenio je da je zbog toga bezbednosna situacija u Crnoj Gori ozbiljna i da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, ševrcu cigareta i narkotika.

Došlo je, kazao je, do podela u tim klanovima, i između njih je bilo likvidacija.

Kao jednu od posledica svega naveo je aferu prišluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

„Sad se pojavljuje pitanje – ko je uključen i zobg čega u prisluškivanje u SDT-u i koje su se informacije slale iz SDT-a ANB-u a preko njih i kriminalnim klanovima. Ako napravimo analizu gde se nalaze vođe kriminalnih klanova, i vidimo da ih nema u Spužu, zaključujemo da su institucije zakazale“, rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

Podsetio je da je DF upozoravao da je deo Agencije za nacionalnu bezbjednost bio uključen u sve aktivnosti nekadašnje opozicije.

“I sada mogu da kažem da je ANB bila umešana u montiranje državnog udara. Paja Velimirović je prvo bio poslat u prostorije ANB-a”, kazao je Knežević i dodao:

„Plašim se da ako državni organi odmah ne reaguju, da ćemo na ulici ponovo imati obračune i likvidacije.“

Knežević je govorio i o, kako je naveo, lažnom državnom udaru na izborni dan 2006. i nedavnom samoubistvu bivšeg funkconera ANB Luke Bulatovića, koji je iza sebe ostavio vido poruk.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar