U trendu

Knežević i Mandić tvrde da im je ugrožena bezbednost

PODGORICA – Lideri najjače članice crnogorske vladajuće koalicije, Demokratskog fronta, Milan Kežević i Andrija Mandić zatražili su od Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Crne Gore i Uprave policije da izvrše procenu njihove bezbednosti.

Kako prenosi CdM, Knežević je rekao da su oni taj zahtev uputili zbog snimaka njihovog praćenja tokom boravka u Beogradu.

On tvrdi da iza toga stoji kontinuirani operativni rad ANB i Uprave policije s kriminalnim grupama u Crnoj Gori i Srbiji “koje su imale za cilj da pod komandom (bivšeg šef sektora za borbu protiv organizovanog kriminala) Zorana Lazovića i njegovog sina Petra urade sve da dođe do ugrožavanja naše bezbednosti”.

“U srpskim a kasnije i crnogorskim medijima juče je objavljen snimak praćenja Andrije Mandića i mene od 8. novembra 2020. godine, na kome se jasno vide lica dvojice mladića, koji su navođeni, pretpostavljamo, od kriminalne grupe Velje Belivuka, da nas sačekaju preko puta hotela ‘Moskva’ i da nam pošalju poruku da je naša bezbednost ugrožena”, kazao je Knežević.

Istakao je da se nada da će istrage koje se sprovode u Srbiji „dovesti do toga da se razotkrije sprega kriminalnih i bezbednosnih struktura u Srbiji i Crnoj Gori”.

“Nemamo dilemu da smo operativno obrađivani od strane ANB-a i Zorana Lazovića i bliskih kriminalnih grupa koje se vezuju za njega od 2015. godine, a posebno 2016. godine u noći parlamentarnih izbora, kada je bio plan da dođe do naše likvidacije i da ispadne kako su nas ubile naše nezadovoljne pristalice jer navodno nismo bili spremni da branimo izbornu pobedu”, kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, to je bio suštinski scenario 16. oktobra 2016. godine, a ne nikakvo rušenje ustavnog porekta.

Knežević podseća da su se on i Mmandić krajem decembra 2019. godine usprotivili doošenju Zakona o slobodi veroispovesti i pozvali građane da brane svetinje i tvrdi da je od tada počela intenzivna operativana obrada njih dvojice i ostalih funkcionera i lidera DF-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar