Knežević podneo krivičnu prijavu zbog uništenja bilborda

PODGORICA – Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, načelnika Komunalne policije Miloša Novovića, komunalnih policajaca koji su bili na dužnosti i N.N. lica.

On je krivičnu prijavu podneo zbog, kako navodi, osnovane sumnje da su u noći 21. decembra 2020. godine u mestu Mojanovići u Zeti oštetili i uništili reklamni bilbord na kom su se nalazili lik patrijarha srpskog Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, prenele su podgoričke „Vijesti“.

„Oni su time izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje iz člana 370 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), u vezi sa krivičnim delom oštećenja i uništenja tuđe stvari iz člana 253 KZCG i/ili druga krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti“, naveo je Knežević u prijavi.

On je u obrazloženju naveo da se u snimku dostavljenom medijima jasno vidi da se u Mojanovićima pored bilborda parkira automobil iz koga izlaze četiri N.N. lica sa opremom za krečenje, farbanje, u ovom slučaju uništavanje istog.

„Istovremeno nedaleko od njih i bilborda parkira se službeni automobil Komunalne policije Glavnog grada Podgorice. Dok N.N. lica vrše skrnavljenje bilborda, službenici Komunalne policije im daju instrukcije i praktično ih obezbeduju, što se vidi na snimku koji će pored objavljivanja u skoro svim crnogorskim medijima biti dostavljen Osnovnom državnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu“, navodi između ostalog Knežević u obrazloženju prijave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.