U trendu

Knjiga F: Martela o korupciji i licemerju u srcu Vatikana

PARIZ – Francuski novinar i pisac Frederik Martel napisao je knjigu u kojoj tvrdi da 80 odsto sveštenika u Vatikanu ima homoseksualne sklonosti, a koja će biti objavljena sledeće sedmice.

Knjigu na 570 stranica novinar je napisao nakon četiri godine istraživanja, a radi se o „zapanjujućoj tvrdnji o korupciji i licemjerju u srcu samog Vatikana“, kako navodi njegov britanski izdavač Blumsberi.

Knjiga pod nazivom „U vatikanskom ormanu“ biće prevedena na osam jezika, piše „Gardijan“. U njoj se navodi da su neki sveštenici koji su glasno napadali homoseksualnost i sami imali sklonost prema muškarcima.

Martel, bivši savetnik francuske vlade, napravio je 1.500 intervjua sa sveštenicima od kojih su mnogi ocenili da što sveštenik više javno izražava homofobna stanovišta, to je on zapravo najverovatnije gej, prenosi Index.hr.

Autor je takođe u knjizi pomenuo kako su neki sveštenici prihvatili svoju homoseksualnost, neki praktikovali diskretne veze s drugim muškarcima, neki preferirali povremene susrete, a neki poricali svoju seksualnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.