U trendu

Kojić: Ratni zločinac Mahmuljin u Turskoj umesto u zatvoru

BANJALUKA – Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice traži da ratni zločinac Sakib Mahmuljin hitno bude deportovan u BiH i poslat u zatvor, rekao je danas predsednik ove organizacije Branimir Kojić.

„Kao što su na slobodi oni koji su mučili i ubijali Srbe u zloglasnom sarajevskom logoru `Silos`, a pravosnažno su presuđeni, tako i ratni zločinac Sakib Mahmuljin očigledno letuje u Turskoj, pod plašom lečenja“, kaže Kojić.

Osuđeni ratni zločinac nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin napustio je BiH i umesto u zatvor otišao je u Tursku, a Kojić tim pvodom kaže da ministar inostranih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković treba da izađe pred porodice žrtava i kaže kako je Mahmuljin otišao u Tursku, da li mu je SDA platio letovanje na ekskluzivnoj lokaciji, umesto što se bavi napadima na Republiku Srpsku.

Kojić je uveren da je sa Mahmuljinom i njegov saborac Šefik DŽaferović, koji bi zajedno sa njim trebalo da bude iza rešetaka.

„Naše političare pitamo dokle će dozvoljavati da naše porodice budu ismijavane, a žrtve ponižavane“, rekao je Kojić za Srnu.

Ocenio je da je krajnje vreme da se srpske žrtve počnu poštovati jer će u suprotnom krenuti u radikalnije vidove borbe.

„Naši srodnici su stvorili Republiku Srpsku i nećemo dozvoliti da nas bilo ko potcenjuje i ponižava“, naveo je Kojić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.