najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Kolin Pauel: Izrael ima 200 atomskih bombi

Bivši državni sekretar SAD i general Kolin Pauel naveo je da Izrael poseduje 200 komada nuklearnog oružja, u jednoj od imejl poruka do kojih su došli ruski hakeri ove nedelje.

Povodom govora izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u martu 2015. u Kongresu SAD, o opasnostima koje predstavlja nuklearni sporazum s Iranom, Pauel je napisao da sumnja da bi iranski režim upotrebio atomsku bombu, čak i da može da je nabavi, pošto „momci u Teheranu znaju da ih Izrael ima 200, sve uperene na Teheran“.

On je tu poruku poslao donatoru Demokratske partije SAD Džefriju Lidsu.

Izraelski lideri nisu nikada ni priznali, ni porekli da imaju nuklearno oružje, ali su uvek isticali da ga neće prvi upotrebiti u regionu.

Sudeći po izveštaju Federacije američkih naučnika iz 2014. godine veruje se da jevrejska država ima 80 do 400 komada nuklearnog oružja, iako autori dokumenta procenjuju da je ta brojka bliža 80, prenosi Tajms of Izrael.

U imejlu koji je Pauel poslao 3. marta 2015. godine procena je više nego dva puta uvećana. Imajući u vidu da je on bio načelnik združenih oružanih snaga SAD, broj od 200 atomskih bombi ima veću težinu od medijskih izveštaja, autora i analitičara, dadaje isti list.

Mnogi Pauelovi imejlovi postavljeni su na vebsajtu BCLeaks.com. Pauel nije porekao njihovu autentičnost u izjavama za medije.

(Beta)

2 komentara
  1. rambo amadeus

    da su ih imali u ll.svetskom ratu i da je postojala drzava izrael smradov austrijski ne bi pobio 6.000.000 jevreja nego bi nestalo germana

  2. Lokum

    Ovaj se malo komendija..Koga li on to prepada?Kako to da ste dali Izrajelcima tolke atomske bombe…A S.Koreji branite ili Iranu da nemaju ni jednu..Koga li ova Amerika pravi ludim..No sreća za ovaj Svijet te imamo PUTINA!!!Džabe su vam ta dezavujisanja javnosti..Iran već ima A.bombu budi uvjeren..Ili gurate Izrael da to isproba!!!Ne razumijem ovakve ljude..zar žele kataklizmu i čovečanstvo da nestane..U redu ako to želiti..Svi skupa cio Svijet idemo u RAJ !!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike