U trendu

Komšić: Građani uznemireni zbog zakona o policiji RS

SARAJEVO – Član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je danas da usvajanje zakonskih izmena koje omogućavaju uspostavljanje rezervnog sastava policije RS unosi uznemirenost među građane i, kako je rekao, opasno destabilizuje ukupnu političku i bežbednosnu situaciju u državi.

Komšić je rekao da vlasti RS iz, kako se izrazio, krajnje sumnjivih pobuda uvećavaju broj naoružanih pripadnika policije, pravdajući to migrantskom krizom.

„Reč je o jednoj vrsti izgovora jer je sam gospodin Dodik, pre samo nekoliko meseci, apelovao na to da vojska, odnosno Oružane snage BiH, izađu na granicu sa Srbijom, čemu se sad oštro protivi. S obzirom na to da međunarodna zajednica ne reaguje adekvatno na uvećavanje broja naoružanih pripadnika policije RS, izgleda da će se morati odgovoriti recipročnim merama“, naveo je Komšić.

On je izrazio sumnju da će se naoružavanje RS zaustaviti na ovome.

„Međutim, i da se zaustavi, postojeće stanje unosi uznemirenost među gradane i opasno destabilizuje ukupnu političku i bezbednosnu situaciju u državi“, smatra Komšić.

Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u RS, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, usvojen je danas u Narodnoj skupštini RS. Za je glasao 51 poslanik, uzdržano je bilo 19, a protiv dva poslanika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.