U trendu

Komšić: Protesti u BG nisu zbog korone, već zbog Kosova

BON – Protesti u Srbiji nemaju veze sa epidemijom korone, već se radi o Kosovu, izjavio je hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić.

„Njihov pravi cilj je da se onemogući postizanje dogovora između Beograda i Prištine“, rekao je Komšić za nemački Dojče vele.

On je ocenio da je pandemija korone iskorišćena za jednu vrstu bunta, ali da je brzo bilo jasno da nema veze sa virusom.

„Rečeno je da je to protest protiv uvođenja policijskog sata u Beogradu, a nakon par trenutaka je bilo jasno da to zapravo nema veze sa pandemijom, nego da je reč o Kosovu“, rekao je Komšić.

Dodao je da ono što se vidi na snimcima iz Beograda ukazuje na to da postoji jedna „organizovana politička struktura koja je pričom o koroni sakrila svoje prave ciljeve“, a to je, tvrdi Komšić, da se onemogući postizanje dogovora Beograda i Prištine.

Upitan kome je to u interesu, Komšić je rekao da je to u ovom trenutku najviše u interesu ekstremnih desničara i fašista u Srbiji i njihovih međunarodnih pokrovitelja koji se nalaze na istoku Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.