U trendu

Komšić zadovoljan porukama podrške NATO za BiH

SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to najviše državno telo izabran glasovima Bošnjaka, ocenio je kao izrazito pozitivne poruke koje su sa Samita NATO u Madritu poslate, a tiču se BiH, a imao je i poruku za hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

„Posebno je važno što NATO vidi secesionizam iz manjeg bh. eniteta (Republike Srpske) kao veliki problem, što se uviđa da su Oružane snage BiH jedna od važnijih državnih institucija, kao što je uvek važna nedvosmislena podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, što znači da svako ugrožavanje Bosne i Hercegovine ne može proći bez odgovora“.

Komšić je istako da je iz svega vidljivo da Bosna i Hercegovina prelazi iz partnerske u savezničku fazu odnosa sa NATO-om bez obzira na razne, kako je naveo, kočničare toga procesa u BiH, prenela je sarajevska N1 tv..

Komšić je odao priznanje ministru odbrane Podžiću za dobro urađeni posao na samom Samitu NATO u Madricu, ali je naveo da s druge starane ne mogu biti zadovoljni oni poput Milanovića koji bi, kako je naveo, „da svoje frustracije leče na BiH“.

Poručio je da to neće biti ni moguće, jer, kako kaže, nisu u stanju u dokumentima da proguraju ni neke svoje formulacije a kamoli šta drugo.

Pozdravio je i najavu Vlade Britanije i premijera Borisa Johnsona o dolasku britanskih vojnih stručanjaka kako bi se BiH pomoglo da se, kako kaže, obezbedi od ruskih pretnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.