Konačno dolijao: Bežao od policije 40 godina, napokon uhapšen zbog ubistva

Dejvid Li Eds (61), uhapšen je početkom ove nedelje u šumama Misisipija. Eds, koji je osumnjičen za ubistvo iz 1976., više od četiri decenije živeo je u šatoru.

Slučaj je ponovo otvoren 2014. godine, a nedugo zatim policajci su pored puta u Misisipiju uočili automobil kakav je nekad imao i sam Eds. Kada se ustanovilo da je njegov, policija je krenula u potragu, piše Daily Mail.

On se nalazio u šumi kilometar dalje u svom šatoru. Kako se radilo o čoveku koji beži od vlasti 40 godina, šerif Džodi Ešli upozorio je kako bi situacija mogla da eskalira jer niko ne zna u kakvom je stanju Eds. Međutim, pri hapšenju se nije opirao.

– Morate da budete zabrinuti kada idete u takvo područje. Pogotovo ako je tamo čovek o kom malo znate, a koji je i potencijalni ubica, kazao je šerif koji je predvodio hapšenje.

Njegova žrtva bio je Rene Gijot (28), koji je na privatnom posedu pronađen nag sa ubodnim ranama u glavi, na vratu i u grudima. Slučaj ubistva ponovo je otvoren 2014. godine, kada je potvrđeno da je na mestu zločina pronađen Edsov DNA kao i da je tada živeo blizu tog mesta.

Eds je policiji rekao kako nije poznavao Gijota, a iako je i živeo blizu mesta ubistva, nije ni znao da se to ubistvo uopšte dogodilo. Policija veruje da je Edsu u skrivanju pomagala i porodica koja je živela na selu nedaleko od mesta gde je pronađen.

I kao mladić, dok nije otišao u divljinu, bio je poznat policiji. Još pre Gijotovog ubistva optužen je za napade, provale, pljačke, kao i za posedovanja opojnih sredstava. Izručen je Teksasu na čijem će se sudu ubrzo suočiti sa optužbama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike