U trendu

Konaković najavio razrešenje direktora SOA na narednoj sednici SM

SARAJEVO – U Sarajevu je danas održana prva sednica Saveta ministara BiH u novom sazivu, nakon koje se novinarima obratio ministar spoljnih poslova Elmedin Konaković i najavio da ih na dnevnom redu naredne očekuje 100 tačaka među kojima je i razrešenje direktora tajne službe BiH (OSA).

„Danas smo morali hitno da otkočimo dva procesa i produžili smo mandate za dva direktora. Pravi tempo nas očekuje u narednom periodu. Na narednoj sednici razrešavamo direktora OSA-e“, rekao je Konaković.

Rekao je da od 2018. sluša priče „oni neće dugo“ koje i sada sluša i istakao da je nova vlast u BiH najbrže formirana nakon oktobarskih izbora.

„Mi idemo u bržim rokovima nego što smo očekivali. Oni kažu da pričaju sa svima, otkriću vam mi ih samo zapričavamo“, rekao je Konaković.

Govoreći o formiranju vlasti u Federaciji BiH, Konaković je rekao da su dogovori u završnoj fazi i da je ovo prvi put da je tako uspostavljena vlast.

Rekao je da za FBiH imaju model kojim će obesmisliti svaku blokadu većinom ministara HDZ-a i SBB-a.

Dodao je da će biti napravljen program reformi za državni nivo.

„Prva destinacija posete kao ministra spoljnih poslova biće Brisel i to naredne sedmice“, rekao je Konaković i dodao da je juče razgovarao sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.