Kongresmen Skalis prebačen sa odeljenja intenzivne nege

Republikanski kongresmen Stiv Skalis, koji je ranjen prošle nedelje u pucnjavi na humanitarnoj utakmici bejzbola i koji je bio „u neposrednoj smrtnoj opasnosti“ više se ne nalazi na odeljenju intenzivne nege u bolnici MedStar u Vašingtonu, izjavio je danas neimenovani izvor upoznat u njegovo zdravstveno stanje Rojtersu.

Prema rečima neimenovanog izvora, Skalisa su juče uveče prebacili sa odeljenja intenzivne nege, a bolnica od srede nije davala novo saopštenje o njegovom zdravstvenom stanju.

U sredu lekari bolnice MedStar su saopštili da Skalis ima dobre šanse za oporavak.

Doktor Džek Sava izjavio je da „postoji dobra šansa za odličan oporavak“, ali je dodao da Skalisa čekaju dodatne operacije, dug ostanak u bolnici i rehabilitacija.

Nakon što su doktori izveli nekoliko operacija kako bi sprečili krvarenje i uklonili štetu u abdominalnom delu i na kostima, Sava je naveo da je prisutan rizik od infekcije, prenosi AP.

Metak koji je pogodio Skalisa, ušao je sa leve strane kuka i prošao kroz karlicu, lomeći pritom kosti, organe i krvne sudove, a Sava nije precizirao koji organi su oštećeni.

Napad se odigrao za vreme treninga uoči bejzbol utakmice demokratskih protiv republikanskih demokrata.

Kako su mediji prethodno preneli, napadač je ubijen u okršaju sa policijom, a identifikovan je kao Džejms T. Hodžkinson (66).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike