U trendu

Konte: Vlada optuživana za sve-epidemiju, mere, zločin, ubistvo

RIM – Italijanski permijer Dzuzepe Konte je na svom fejsebuk profilu reagovao na vest da je javno Tuzilastvo u Rimu odbacilo kao neosnovane tuzbe protiv njega i sest minisatra zbog odluka koje je vlada donela tokom pandemije i predlozilo da se slučaj arhivira.

„Posljednjih mjeseci neki građani, pravnici, čak i udruženje potrošača javno su izjavljivali da su podneli žalbe protiv mene i vlade zbog načina na koji smo upravljali pandemijom. Optužbe su bile najrazličitije. Neki su nas optuživali da smo poduzimali restriktivne mjere, drugi su nas optuživali da nismo poduzeli dovoljne mere ili da smo ih poduzeli prekasno. Optuženi smo najrazličitije: za epidemiju, zločin, ubistvo, napad na javnu bezbednost, na Ustav i protiv političkih prava građana i drugo”, pise premijer Konte na svom fejsbuk profilu.

Prema recima Kontea vlada je uvek radili na isti način: “sarađivali smo sa naučnicima i stručnjacima kako bismo neprestano imali naucnu osnovu za procenu epidemioloških podataka i uvek smo se rukovodili načelima koji nalazu oprez i transparentnost, kao i kriterijima adekvatnosti i proporcionalnosti”.

Konte podseća da su on kao premijer i njeoiva vlada “uvek preuzimali odgovornost, pre svega političku, za odluke koje su doneli, od kojih su neke bile vrlo zahtevne, a ponekad i bolne, donesene bez priručnika, smernica, ili protokola o đelovanju.

„Nismo nikada tvrdili da smo nepogresivi, ali smo bili svesnida moramo učiniti što manje grešaka kako bismo što bolje očuvali interese čitave nacionalne zajednice,, napisao je Kontepremijer Dzuzepe Konte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.